Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι θεωρείται ένα απο τα αρχαιότερα φρούτα (άνω των 4.000 χρόνων) και κατάγεται απο την Κίνα.


Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι πλόυσιος σε βιταμίνες Α,C,D και P, σε φολικό οξύ, ανόργανα άλατα ασβεστίου,φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου,νατρίου και σιδήρου,σάκχαρα και κιτρικό οξύ.
Η βιταμίνη C καταπολεμά την πρόωρη γήρανση,βοηθά στην απομάκρυνση των δερματικών κηλίδων,δίνει λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα ενισχύοντας την παραγωγή κολαγόνου.
Ο φλοιός του πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε καροτένια, στα οποία οφείλει το λαμπερό του χρώμα, και σε αιθέριο έλαιο.
Το αιθέριο έλαιο  του έχει αντισηπτικές ιδιότητες, δίνει λάμψη,ταιριάζει στα λιπαρά δέρματα,καταπολεμά την κατακράτηση υγρών στους ιστούς, ενισχύει το ανοσοποιητικό,, και τονώνει το νευρικό σύστημα.
Δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ πριν η μετά την ηλιοθεραπεία,γιατί τα αιθέρια έλαια όλων των εσπεριδοειδών προκαλούν φωτοευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου