Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κρύα μέθοδος παρασκευής σαπουνιού.






Η κρύα μέθοδος απαιτεί αγνό λάδι ελιάς, όχι μούργες, κατακάθια, ταγκισμένα ή μαγειρεμένα λάδια. Η θερμοκρασία που ξεκινάει η ανάμιξη του λαδιού με την Σόδα ( ΝαΟΗ) είναι περιβάλλοντος και ποτε πάνω απο 40 βαθμούς Κελσίου.Το νερό πρέπει να είναι καθαρό βρόχινο ή αποσταγμένο με μηδενικά άλατα. Χρειάζεται μεγάλη μαστοριά, υπομονή και επιμέλεια για να γίνει το χειροποίητο αυτό σαπούνι και είναι αδύνατο να αντιγραφεί από την σύγχρονη μαζική βιομηχανική παραγωγή.
Με την μέθοδο αυτή δεν παράγουμε βρασμένη σαπουνόμαζα που στη συνέχεια θα χρωματίσουμε, αρωματίσουμε, εξουδετερώσουμε, κλπ και μετά θα χύσουμε στα περίτεχνα καλούπια για μαζική και ομοιόμορφη παραγωγή, όπως η βιομηχανία. Το χειροποίητο σαπούνι παράγεται κάθε φορά σε περιορισμένη πάντα ποσότητα που μπορεί να είναι από 5 έως 10 Κιλά βάρος. Παράγεται ένα μπλοκ
σαπουνιού που χρειάζεται 24 -48 ώρες να στερεοποιηθεί και στην συνέχεια να κοπεί στο χέρι μια-μια πλάκα, να γωνιαστεί, σφραγιστεί, και να μείνει 6 -8 βδομάδες για να ολοκληρωθεί η σαπωνοποίηση και η ξήρανση στον αέρα.
Η όλη διαδικασία δεν επιδέχεται καμιά εντατικοποίηση και μας εξασφαλίζει πάντα την αγνότητα του σαπουνιού, μια και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε αρώματα, χρώματα ή άλλες χημικές ουσίες. Η ποιότητα του σαπουνιού τελικά αντικατοπτρίζει την ποιότητα του ελαιολάδου που χρησιμοποιείται.
Στα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο πολλοί άρχισαν να γνωρίζουν την αξία και τα οφέλη του χειροποίητου σαπουνιού με αγνό λάδι ελιάς και πολλές σελίδες έχουν γραφτεί από φανατικούς
οπαδούς.
Πιστεύοντας στην αξία της Ελληνικής παράδοσης και στην μοναδική ποιότητα του ελαιολάδου μας, θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε την εμπειρία, την γνώση και τις ιδέες μας μαζί σας.
Τα σχόλια σας θα μας βοηθήσουν να έρθουμε όσο γίνεται πιό κοντά σε σας
.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτησω με ποια μέθοδο μπορώ να φτιάξω σαπουνόμαζα για κατασκευες σαπουνιων melt and pour?
    Θα μπορούσατε να ανεβάσετε την συνταγή εάν και εφόσον την γνωρίζετε?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή